Leuk zeg, dat je zo jong al onderneemt! En wat super fijn dat het dan zo goed gaat! Iets wat ik toch wekelijks krijg te horen...

Ik kan alleen maar zeggen dat er absoluut positieve kanten zitten aan het jong ondernemen. We hebben toch andere inzichten, durven in het algemeen meer risico’s te nemen en je bent een van de weinige die zo hard gaat.

Maar er zit ook wel een keerzijde aan. Wellicht herken je het als jonge ondernemer. En het is niet om op te scheppen want zo ben ik helemaal niet, maar we groeien echt hard. We gaan als een raket! Toch komt dat niet vanzelf. We werken dag en nacht, zijn 24/7 bezig met ons werk, durven risico’s te nemen waar andere zullen stoppen en hebben er alles voor over ons bedrijf snel te laten groeien.

En daar klaag ik helemaal niet over. Want ik vind het echt heerlijk om zo hard en gefocust te werken. Dat levert uiteindelijk ook op dat we in 1 jaar tijd staan waar we nu staan.

 

"We groeien echt hard. We gaan als een raket!"

 

Maar soms zitten er ook wel wat mindere kanten aan. Iets wat me uiteindelijk echt wel weer motivatie geeft hoor, maar waar ik op zo’n moment echt mega van kan balen. Ik heb gelukkig inmiddels geleerd dat ik het snel los kan laten, maar pffff... Ik heb toch wel irritatiemomentjes gehad.

Hoe vaak ik wel niet het gevoel heb gehad dat mensen je echt totaal niet serieus nemen. Jezelf moet bewijzen, keer op keer. Vaak staan ze niet te springen om samen te werken, soms worden we gewoon uitlachen en is het allemaal maar moeilijk. Om vervolgens na een lange periode met hangende pootjes terug komen, omdat ze toch zien dat we hard groeien en er kansen liggen.

Die momenten wanneer je afgewezen wordt; of dat het allemaal net even te veel moeite is om het allemaal voor jezelf uit te zoeken; dat ze je gewoon niet meer terug bellen omdat ze denken "het zal allemaal wel". Dat zijn wel echt de momenten waarbij het ondernemersbloed in je kookt.

DUS omdat ik jong ben kan ik bijvoorbeeld niet al die pallets met vazen bij jou kopen? Vaak kijken ze je raar aan als je bij nieuwe partijen aan tafel zit en merk je dat ze in eerste instantie niet zo geïnteresseerd zijn. Totdat je het gaat hebben over de aantallen die we verzenden of de aantallen die we afnemen. Danny en ik lachen er altijd achteraf om. "Zag je hem schrikken en rechtop gaan zitten toen we het daarover hadden?" Alsof je ze even wakker moet schudden. Alsof het niet mogelijk is om als jonge ondernemer ook gewoon een mega goede business te draaien.

Het begin

Sterker nog! Wist je dat we met 50 euro zijn begonnen. We wilde online wat doen, maar wilde er beide niet te veel geld in stoppen. Ook omdat we het gek genoeg gewoon niet hadden, haha! Is toch weer een avondje in de kroeg die je daar voor overslaat. Nee gekkigheid.

Vrij impulsief zijn we begonnen. Ik kende een fotograaf, Arjan. Die heeft ons in de eerste fase ontzettend geholpen! Voor een bos bloemen voor zijn vrouw wilde hij onze eerste foto’s ‘gratis’ maken. Danny bouwde een webshop en ik maakte de boeketten. Klein geheimpje: in onze eerste boeketten zaten deels ook verse bloemen omdat we bijna nergens droogbloemen konden kopen. Maar goed, daar verzonnen we later dan wel wat op. Haha, als ik dit achteraf zo opschrijf moet ik zo lachen. Lekker onprofessioneel. Maar goed, zo gezegd zo gedaan. Foto’s genomen, webshop was klaar en in november zouden we online gaan. Als we 10 droogboeketten zouden verkopen zouden we het al veel vinden.

We bedachten een verrassingsboeket omdat we dan achteraf alles pas konden inkopen. Dus ja eigenlijk lees je het goed, we hadden nog niks geregeld.
Nou en je raadt het al.. Al in de eerste maand was het Black Friday en verkochten in een weekend maar liefst 325 boeketten……Haha, paniek!

Ik heb echt trillend mijn ouders en vriendinnen gebeld omdat ik echt niet wist wat me overkwam. Van elke bestelling kreeg ik een melding op mijn telefoon. Zoveel bestellingen! Dat moment vergeet ik echt nooit meer. En het is zo gek, dat ik dat gevoel achteraf nooit meer heb gehad terwijl onze aantallen elke maand zo ontzettend hard groeien. Des te meer geniet ik achteraf nog zo van dit moment.

Ga je dromen achterna

Maar goed, ik wijk dus wat af. Jong ondernemen, daar waren we. Ik denk dat we er soms allemaal schuldig aan maken. Vooroordelen. Als we een mega dikke bak zien rijden met daarin een jonge meid of een jonge gast. Dan ben je al snel geneigd te denken, die zal wel een rijke paps hebben.

Maar hoezo? Dat is dus echt precies hetzelfde als wat ik daarstraks vertelde. Waarschijnlijk heeft hij of zij er zelf mega hard voor gewerkt. En is tegen vergelijkbare situaties aangelopen waarin hij of zij bij veel partijen niet serieus werd genomen en desondanks blijven vechten voor zijn of haar dromen.

Dus jij ja, die jonge ondernemer die nu mee zit te lezen. Misschien sta je nog vooraan jouw avontuur, misschien zit je op de middenweg, zie je het even niet meer zitten omdat je zo’n soort tegenslag hebt gehad of ben je juist al aan de top van het gene wat je wilt bereiken. Denk dan altijd terug aan het gene waarom jij geloofde in jezelf of in je product. Zeg het hardop tegen je zelf waar jij heen wilt, want als je het eerst zelf een paar keer zegt en je gaat er zelf in geloven, gaat de wereld om je heen het ook geloven.

En neem van mij aan, neem afscheid van de mensen in de wereld die niet in je geloven. Zij passen niet bij jou en komen misschien uiteindelijk wel met hangende pootjes bij je terug of krijgen achteraf spijt.

Maar wees daar lekker niet mee bezig. Mensen geloven pas in jou als je alleen in jezelf gelooft! Ga voor die droom en maak er een doel van. Laat je niet aan de kant zetten omdat je maar een ‘jonge’ of een ‘startende’ onderneming hebt. Ook jij kan de juiste opmerkingen maken, kan het juiste product leveren of hebt de juiste kennis, doorzettingsvermogen of geduld om uiteindelijk bij die top te komen.

Want ook jij en ik tellen absoluut als jonge ondernemers. En als jij je daardoor meer moet bewijzen dan iemand die al langer in de wedstrijd zit moet jezelf gewoon afvragen of dat de moeite waard is. Je hoeft niet altijd andere te hoeven overtuigen van je kunnen of het kunnen van je bedrijf. Zolang jij maar in jezelf gelooft en als die NEE’S die je krijgt maar om kan zetten in 3 JAAAA’S voor jezelf.

Liefs,

Carmen