5 nieuwe boeketten om het huis mee op te frissen


Ben jij ook hééélemaal klaar voor het nieuwe jaar?! Wij in ieder geval wel!

 

Hopelijk wordt het een jaar waarin we elkaar weer wat meer mogen zien. Een jaar waarin we toch wel afscheid mogen nemen van Corona, wat ons betreft. Een jaar waarin we misschien voor de eerste keer de kroeg weer in mogen en je vriendengroep eindelijk thuis weer mogen uitnodigen. Voor sommigen van ons misschien wel in een mooi nieuw huisje. Hopelijk is 2021 een jaar waarin alles weer van welsprekend wordt.

Een ding is in ieder geval zeker en dat zal ook altijd zo blijven. Jouw huis, de plek waar je graag bent, is belangrijker dan ooit! Daar zijn we dit jaar toch wel achter komen. Als eigenaar van een bedrijf in droogbloemen is het onwijs gaaf dat wij afgelopen jaar konden helpen om jouw plekje nog fijner te maken met een mooi droogboeket. 

En nu mag het weer! De kerstboom gaat eruit en er kan een prachtig droogboeket in. 2020 was het jaar van de droogbloemen. In het nieuwe 2021 zal dat niet anders zijn. We zijn met zijn allen nog lang niet klaar met droogbloemen en eerlijk, ik als ondernemer ben ik ook nog lang niet uitgespeeld. Zoveel toffe ideeën voor het nieuwe jaar. En ik dacht: laten we het jaar nou eens beginnen met 5 nieuwe droogboeketten!

"2020 was het jaar van de droogbloemen. In het nieuwe 2021 zal dat niet anders zijn."

 

Herken je dat? De kerstboom gaat de deur uit en dan voelt het heerlijk om het nieuwe jaar fris en schoon te beginnen. Maar laten we wel eerlijk zijn, het is daarna altijd zo kaal in huis. De kerstboom krijgt altijd een prominente plek in huis en ik merk dat wanneer deze de deur uit is, we toch altijd een beetje aan het stoeien zijn over wat we er nou meer moeten zetten.

Ik ga je wat adviezen en tips geven! Zo heb je binnen een paar stappen je huis helemaal klaar voor het nieuwe jaar.

Ben jij iemand die meteen na de kerst de boom het huis uit zet? Ik in ieder geval niet. Als eigenaar van een bedrijf in de droogbloemen zou je denken dat ik hem de dag naar de kerst al buiten heb liggen, maar om eerlijk te zijn is dat dus niet zo… Ergens vind ik te gezellig en ik zie er op een of andere manier altijd tegen op om hem eruit te doen. Als ik de kerstboom eruit doe, wil ik mijn huis ook gelijk helemaal netjes hebben en klaar voor het nieuwe jaar. Dat betekent een grondige schoonmaak, niets per sé iets waar ik altijd om sta te springen.

Misschien ben ik daar een uitzondering in, haha, maar ik ben absoluut geen schoonmaakkoningin. De creatieveling onder ons zullen zich hier wellicht in herkennen. Ik moet echt mezelf structuur aanleren. En op zich is het natuurlijk heerlijk om het hele huis even op te schonen. Ze zeggen niet voor niets: een opgeruimde omgeving is een opgeruimd hoofd. Toch moet ik altijd even streng tegen mezelf zijn en zeggen: ‘Carmen! Nu ga je het gewoon echt even doen.‘ 

Als ik dan eenmaal bezig ben, dan sla ik ook direct door. Misschien is dat ook wel de reden dat ik de grote schoonmaak altijd uitstel, want ik moet ook direct alle keukenkastjes helemaal uitpluizen. Maar goed, ik als creatieveling en chaoot spreek gewoon een paar regels met mezelf af. Als ik de klus heb afgerond en de kerstboom, samen met alle andere troep is opgeruimd, dan beloon ik mezelf met een leuk nieuw woonitem. We moeten het huis na kerst nota bene wel weer gezellig maken en deze afgeronde klus is voor mij het ideale ‘excuus’ om een hele toffe nieuwe vaas met een mooi droogboeket in huis te zetten. Nog een ander kleedje op de bank erbij en een frisse geurkaars om het huis weer als nieuw te laten ruiken. Perfect toch? Nieuw jaar, nieuw huis! Ik ben er dan weer helemaal klaar voor, jij ook?

Drie tips om jouw huis mee op te frissen

Oké, genoeg gekletst! Nu drie tips om jouw huis helemaal ready te maken voor het nieuwe jaar. In het begin van jaar heb ik altijd zin in een paar frisse kleuren. Mijn interieur is vrij uitgesproken, maar de basiskleuren passen ondanks mijn uitgesproken stijl wel heel goed bij de rest van het huis. En die basis heb ik proberen aan te brengen in onze nieuwe 5 boeketten. Rust, warm, maar toch net een beetje uitgesproken wanneer je daar behoefte aan hebt. 
Hieruit komt ook gelijk mijn eerste tip: 

 1. Maak je huis in balans

  Kies voor een rustig kleedje op de bank en geef de kussens ook even lekker een fris kleurtje die mooi overloopt in de rest van het interieur. Dat geeft je rust. Wanneer je toch zin hebt in een leuke uitschieter, kan je dit in details naar voren brengen.
  Door bijvoorbeeld een paar gele droogbloemetjes die in het droogboeket zitten en geurkaars die dezelfde mooi kleur heeft. Ben je bang dat dit bij jou thuis niet gaat lukken? Wees gerust, balans en rust kun je ook in je huis aanbrengen wanneer je een knalblauwe muur hebt.

 1. Kies voor kleuren en materialen die goed op elkaar aansluiten

  Het is belangrijk dat je kleuren kiest die dicht bij elkaar liggen. Zo krijg je een kleurenpalet die in balans is en dat is ontzettend belangrijk. Ga bijvoorbeeld voor roze, zalm crème en wit als je een lief, zacht en warm interieur wilt. Heeft jouw huis meer een stoerdere uitstraling, met industriële kenmerken zoals stalen deuren en donkere meubels? Kies dan voor wat meer uitgesproken kleuren en grovere materialen. Denk aan kleuren zoals donkergroen, bordeauxrood, geel, rood of bruin. In combinatie met grote droogbloemen, luxe materialen of een groot kleed met uitgesproken kleuren staat dat fantastisch in je huis! Als je dan eenmaal bezig bent, kies er dan ook voor om de stapel post even netjes in een mandje te leggen in plaats van op de hoek van de bank, zo oogt het ook direct opgeruimd.
 1. Zorg voor eenheid in je huis

  Eenheid is namelijk de key! De kleur van de leuke roze kaars die je in je woonkamer staat, mag ook best terugkomen in je keuken, slaapkamer of zelfs op de wc. En misschien sla ik door, maar de keukendoek in de keuken mag ook best in dezelfde kleur zijn. Het valt misschien niet meteen op. Maar wanneer je rust houdt door overal dezelfde kleuren te kiezen zal het vanzelf een eenheid worden. Zorg er dus voor dat alle grote materialen in jouw interieur binnen hetzelfde kleurenpallet vallen, dan kun je nog wat spannende elementen aanbrengen door middel van details.

  Ik ben zelf een echte kaarsliefhebber, wanneer ik thuiskom steek ik altijd eerst een paar kaarsen aan. Echt een aanrader, want het zorgt weer voor extra sfeer in huis. Heerlijk die warmte en gezelligheid! Voor je het weet is deze heerlijke periode alweer voorbij en zit je met je jurkje buiten in de tuin. Dus geniet er lekker van!

Tot slot wil ik nog even mijn lievelingsboeket uit de nieuwe collecte met je delen. Dat is namelijk het droogboeket Shining Lights. Heerlijk die frisse, verrassende kleurencombinatie, met fijne bloementjes en met een mooie warme neutrale basis. Echt onze nieuwe ster!

Heb je het boeket nog niet gezien? Dan kun je hier een kijkje nemen.

Liefs,

Carmen de Bruin 


- X -